Bemutatkozó

Kedves Kollégisták!

 

Pár sorban szeretnénk bemutatni a Kármán kollégiumban működő mentorgárda feladatait, tevékenységét.
A mentorok egyik fő feladata, hogy a Kollégiumok Igazgatóságot (KI) képviseljék a kollégiumban akkor, amikor nem tartózkodik gondnok az épületben. Ez azt jelenti, hogy mi írhatunk alá jegyzőkönyveket, fegyelmipontokat oszthatunk, illetve az Üzemeltető (portások) csak a mi (vagy egyetemi gondnok) jelenlétünkben mehetnek be olyan szobába, ahol épp nincs hallgató.
Kapcsolatot tartunk a KI, Üzemeltető, Hallgatói Képviselet és a kollégisták között.

Mindegyikünk végzett vagy még aktív BME-s hallgató, mindannyian kivettük/vesszük a részünket valahogyan a kari közösségi életből, így tisztában vagyunk azzal, hogy a kollégiumba nem csak aludni és tanulni jár az ember, viszont feladatunk hogy betartassuk az együttélés és a kollégium szabályait.
A kollégiumban éjszaka minden nap van egy ügyeletes mentor (hétvégén is), akihez bátran fordulhattok, ha hangos a szomszéd, vagy a segítségünkre van szükséged. Az ügyeletes mentor személyéről a portán tudtok informálódni, illetve a Hírek lapon.

Amennyiben a szomszédban, folyósón stb. hangoskodás van, próbáljatok meg Ti szólni a hangos szomszédnak, és ha nem jártok sikerrel forduljatok hozzánk (a TEK-et csak a legvégső esetben hívjátok).
Ha valaki valamilyen vétséget követ el, annak a vétségnek megfelelő büntető pontot adunk, aminek akár fegyelmi tárgyalás lehet a vége. A büntető pontok mértékéről pl. a liftekben láthattok infókat, de ezen honlapon is megtaláljátok.
Részletesebben lásd a Kollégiumi élet szabályairól lapot.

A liftek hirdetőtábláin megtaláljátok tablónkat, amin arcképünk és elérhetőségünk is szerepel. Illetve itt!

Mi foglalkozunk továbbá  az eseti és a rendszeres teremfoglalásokkal, azaz a hallgatói célú helyiségekben mi engedélyezzük a kisebb- nagyobb rendezvényeket, amelyeken nincs ital árusítás és hangosítás. Az utóbbi rendezvényeket nemcsak nekünk, hanem a KI-nak Üzemeltetőnek, GHK-nak is engedélyeznie kell. A teremfoglalással illetve a hallgatói rendezvény engedélyezéssel kapcsolatban minden információt megtaláltok a teremfoglalas.ktk.bme.hu oldalon.

Szoktunk még rendezvényeket szervezni, pl főzőverseny, sport rendezvények, kollégiumi egészségnap stb. de ezekről a félév folyamán értesíteni fogunk titeket.
Ha bármilyen kérdés felmerül írj bátran a mentor@lists.ktk.bme.hu e-mail címre, vagy keresd meg bármelyik mentort.

Büntetőpont mentes félévet kívánunk!

Üdvözlettel
Mentor Gárda